Over Wijntje dan maar

 

Nan, weet je wat, je zou eens moeten gastbloggen op mijn site.

Jaa, supertof idee, kan ik lekker mijn ei kwijt over al die gekke avonturen van mij.

Lekker al je frustraties ook meteen van je af schrijven, werkt ook nog therapeutisch.

Ik heb er inderdaad wel eens eerder over gedacht om zulke dingen van me af te bloggen. Achteraf is het allemaal hard lachen natuurlijk. Een soap is er niks bij..haha!

Beetje opleuken met screenshots, spannend verhaal, zonder namen natuurlijk, maar he, een slimme lezer…

Misschien intens slecht, maar dat lijkt me gewoon erg leuk.

Mij ook wel eigenlijk, ik maak ook genoeg gekke dingen mee. Weet je wat, misschien moeten we het gewoon een ding maken. Een eigen blog.

En dan gaan we die verhalen bundelen in een boek, wordt een bestseller!

Cool, de avonturen van Nan en An.

Bekt An en Nan niet lekkerder?

Wat jij wil, mij maakt het niet uit, maar misschien heb je een punt. Misschien beter beide varianten op de url maar vastleggen.

Nice, dit weekend maar even kijken voor toffe themes enzo?

Ja, top! Gaan we doen. Zin an!


Zo begon een aantal jaren geleden deze website. Inmiddels is Nanda er weer mee gestopt, want dat bloggen kost natuurlijk tijd, en ook Annelies had even genoeg aan haar eigen website en werk en en en….

Maar, nieuwe ronde nieuwe kansen! De website krijgt een nieuw leven in 2021. Annelies heeft er weer zin in en zoekt mensen om gezellig een duo-column mee te schrijven elke week.

Ken je dat? Dat je eens lekker zit te kletsen met een vriend of vriendin en aan het eind van het verhaal denkt: “pfff, wat een verhaal….wijntje dan maar?”. Of in het geval van sommigen: “pff…biertje?”.

Dat soort verhalen lees je dan hier. De duo-columns lezen als een gesprek tussen 2 mensen, zonder steeds vraag en antwoord. Het idee is een beetje gepikt uit magazines, waarin dit concept ook wel eens af en toe wordt gebruikt. De onderwerpen die voorbij komen, zijn uit het leven gegrepen. Dat kan iets hilarisch zijn, een anekdote waarvan je denkt: “dat móet iemand anders toch ook wel eens hebben meegemaakt”, of juist iets zwaars, iets waarvan je hoopt dat iemand anders het herkent.

Veel leesplezier!