Wat een week…

Het lijkt net alsof vakantie alle drukte alleen maar erger maakt. Als je terugkomt moet je gelijk weer zoveel. Nanda en Annelies hebben deze week even moeite met ademhalen. Het was dan ook wel een heftige week…

Nanda

Wat een week was het he… Er waren toch wel wat dingen die mij opvielen. Sowieso is een eerste week na vakantie altijd weer even inkomen op het werk. Volle mailbox wegwerken, werk wat is blijven liggen oppakken en ook gewoon weer instappen op alle projecten die uiteraard gewoon door zijn gegaan tijdens je afwezigheid. Daarnaast voelde ik me nog steeds niet echt fit, helpt niet mee. Toen de eerste werkdag er op zat, was ik eigenlijk alweer toe aan een nieuwe vakantie of in ieder geval weekend. Ik was gesloopt. Dat werd bijna de hele week na Sesamstraat naar bed zo ongeveer. Vorige week al las ik wat tweets over de Giro Italia. Nu vind ik wielrennen heel leuk om te doen, maar een stuk minder leuk om naar te kijken. Ik wist niet eens dat de Giro was, en ik vermoed velen met mij.  Toen bleek ineens een Nederlander het daarin bijzonder goed te doen. Een voor iedereen onbekende Nederlander. Had iemand ooit gehoord van Steven Kruijswijk, op een enkele wielerkenner na dan. Maar hee, een Nederlander is lekker bezig en ineens is het hele land wielerfan, wielerkenner en fan van de beste man. Ik vind het nogal…vreemd. Nu blijkt hij niet gewonnen te hebben, dus zijn we hem waarschijnlijk ook net zo massaal alweer vergeten. Ook zie ik op Twitter al hashtags verschijnen over Heel Holland kijkt F1. Zelfde laken en pak. Ineens kijkt iedereen F1 en is fan. Het is mooi dat Max Verstappen aandacht weet te krijgen in eigen land voor z’n sport, en uiteraard is het uitzonderlijk wat hij gedaan heeft. Is vast wel weer een (online) dingetje geworden met zoveel nieuwe tijdelijke F1-fans erbij. Maar goed, wat viel me verder nog op deze week? Donderdag was natuurlijk een belangrijke dag. Jij kreeg de sleutel van je huis!! Echt wel een grote stap richting ‘later als ik groot ben’. Ik werd voor 24-uur aan een bloeddrukmeter gehangen. Geen aanrader. Vanaf het eerste uur wist ik al dat de bloeddrukmeter en ik geen vrienden zouden worden. En dat bleek. Een van de slechtste nachten heb ik dankzij dat ding gehad. Vrijdag naar de arts voor alle uitslagen. Gelukkig bleek het loos alarm en is m’n bloeddruk dus prima. Wat was er nog meer…ik weet het niet meer. Een van m’n problemen dus, naast bekaf zijn, onthoud ik vrij weinig. Ik weet dat dingen me verteld zijn, maar kan ze niet reproduceren. Het komt vast wel weer goed. Het voelde als een enerverende week, misschien viel het wel mee. Wat ik wel weet is dat een wijntje me nu best zou smaken!

Annelies

Poeh, ik kan wel 3 flessen wijn op en dan ook 3 dagen slapen. Deze week was chaos joh. Maandag terug van vakantie, pas laat op de middag omdat letterlijk alles tegen zat op de terugreis. Dinsdag heel veel geregeld voor mijn nieuwe huis, zoals verzekeringen en stroom. Woensdagmiddag werken en donderdagochtend inderdaad de sleutel van mijn nieuwe echte koophuis voor grote mensen in ontvangst genomen. Donderdagavond direct al veel spullen uitgezocht. De mensen die het spul geërfd hadden lieten heel veel staan, vond ik prima, want sommige zaken wilde ik hebben. Maar ik moest de rest op Marktplaats en Facebook kwijt. Vrijdagavond ook weer veel uitgezocht en schoongemaakt en dat na een dag op pad met mijn baas die me langs een paar winkels meenam om me meer te leren over schoenen. Heel gaaf maar slopend. En ik had ook al last van hooikoorts. Zaterdag de hele dag spullen uitgezocht, mensen over de vloer gehad die spullen kwamen halen, de aannemers gesproken over de verbouwing en ’s avonds moest ik nog Almere om te bowlen met een paar oud-collega’s. En de hele dag heb ik lopen niezen en een loopneus gehad van het stof in huis en de hooikoorts. Ik was echt kapot. Na twee rondes bowlen kon ik die bal niet meer normaal richting de mannetjes gooien. Drama. En op de terugweg naar huis moeten omrijden omdat de afslag naar Muiden afgesloten was. Wilde toen graag een Scotty om me up te beamen naar huis. Vandaag wel lekker uitgeslapen en dus had ik even energie voor de Gamma en schoonmaken in mijn huis. Heb zelfs tussendoor nog Formule 1 gekeken. Jammer genoeg crashte Max, wederom, want vorig jaar ook al op Monaco. Terwijl hij van de 21e plek maar de 10e plek is gereden, wat bijzonder is, want op Monaco is inhalen moeilijk. Ik ben toevallig wel redelijk Formule 1 fan dus ik heb er geen probleem mee als mensen lekker meedoen. Giro daarentegen had ik niks mee en nu nog niet. Behalve sport heb ik niet het idee dat er nog geks gaande was deze week, maar ik kan dat in de drukte prima gemist hebben natuurlijk. Nog de hele maand ben ik druk aan het inkopen, verven en behangen. Niet bepaald zin in, maar ergens ook weer wel. Het is voor mijn eigen huis tenslotte en dat maakt het minder erg. En ik heb hier en daar fijne hulp en daar ben ik al die mensen stuk voor stuk de wereld aan dankbaar voor. Ik heb trouwens ook van een lieve vriendin cupcakes gekregen voor in de vriezer, voor andere harde werkers die komen helpen. Tof toch?