Vakantie

Vakantie wie houdt er nou niet van? An en Nan in ieder geval wel. Nanda is net terug uit de sneeuw en Annelies geniet van haar laatste dag in de zon. 

Nanda

Wat is vakantie toch fijn he? Nu ik net weer terug ben van 2 weken Oostenrijk weet ik weer hoe fijn het is om even niet thuis te zijn, in een compleet andere wereld te leven en geen idee te hebben wat er zich thuis allemaal afspeelt. Ik was natuurlijk helemaal in m’n nopjes omdat ik 1. in Oostenrijk was, het land waar ik me toch meer thuis voel dan in Nederland, en 2. omdat ik eindelijk weer eens in de echte sneeuw stond met m’n ski’s onder m’n voeten en 3. ik de vervolgopleiding deed voor skileraar, dus ook daar erg gelukkig van werd. Maar van in de zon met m’n slippers aan word ik ook heel erg blij van hoor! Zo’n vakantie ga ik ook snel boeken, want ik ben wel even toe aan wat rust en relaxen na afgelopen maanden en 2 weken compleet afgemat worden in de sneeuw. Maar het nadeel van vakantie vind ik wel het inpakken en zeker ook weer het uitpakken. Wat neem je mee, wat mag je niet vergeten. Gelukkig ben ik vrij makkelijk en denk ik altijd, alles is te koop. Maar je hebt wel een probleem als je je paspoort vergeet bijvoorbeeld, en ja ook dat is me weleens overkomen. Zomervakantie is over het algemeen vrij makkelijk met inpakken, bikini, slippers, wat zomerkleding, zonnebrand en gaan. Oh ja, en je paspoort dus 😉 Maar op wintersport vraagt om wat meer kleding, zeker als je dus in het voorjaar gaat. Dat het in het dal 18 graden is, maar bovenop de gletsjer sneeuwt, waait en -2 is en de volgende dag weer zonnig en 7 graden. Dan kan je dus vrijwel alles meenemen. Heb je uiteindelijk alles ingepakt, kom je na 2 weken weer thuis en zit je met een wasmand vol met kleding die allemaal weer anders gewassen moet worden. Ook niet mijn favoriete bezigheid. Sowieso het thuiskomen valt altijd weer tegen. Er is niets veranderd en alles ineens weer gewoon. Je moet eerst boodschappen doen, want voor je wegging keurig netjes de koelkast leeggemaakt en vervolgens kan je aan die stapel was beginnen. Weg zijn je zorgeloze dagen die je vlak daarvoor nog had. Maar ondanks dat ik een behoorlijke hekel heb aan in- en uitpakken, zou ik het liefste het hele jaar van huis zijn. Niets fijner dan de wereld ontdekken, nieuwe plaatsen bezoeken, misschien ontvluchten aan de dagelijkse sleur in Nederland. Dan heb je ook geen last van een stapel wasgoed bij thuiskomst. Die laat je gewoon in Azië doen voor nog geen euro. Nu eerst maar weer eens werken om die heerlijke weken van huis te kunnen bekostigen.

Annelies

Ik schrijf dit vanaf het strand bij Cefalu op Sicilië, we zitten onder een straat waar een restaurant met gratis WiFi zit. Kan ik moeilijk uittekenen in woord maar feit is dat ik nu even het beste van twee werelden heb. Zonnetje, strand, het breken van de golven op het zand en zo’n 26 graden. Nog even op mijn laatste dag hier extra kleur krijgen. Waarschijnlijk meer rood dan bruin, maar dat trekt bij mij altijd snel weer weg. Vind het stiekem geniaal om al bruin te zijn voordat in Nederland de zomer begint. Ik hou ook van vakanties. Grote of kleine, stedentrips, alles is heerlijk. Wintersport is tot dusver het enige wat ik nog nooit gedaan heb. Mijn ouders hielden niet van kou en sneeuw geloof ik, en zodoende is mijn enige ervaring met de bergen van Oostenrijk eentje waarbij ik achterop de rug van m’n vader meegeklommen heb. Toen ik amper 1,5 was, dus daar weet ik niks van. Ken alleen de foto’s 😉 dus dat zou ik nog eens moeten doen maar ik hou zelf ook niet van kou helaas…Maar ik heb eerst nog genoeg andere plannen, de wereld is gigantisch als je wilt reizen! Het thuiskomen is inderdaad altijd wat minder maar als dan alles in de was zit en de koffer weer op z’n plek staat dan heb ik altijd wel even een heel voldaan gevoel. En daarna nog met iedereen napraten over wat je op vakantie gedaan hebt en gezien hebt. De napret is ook erg leuk, net als de voorpret. Alvast bezienswaardigheden opzoeken en inchecken en dergelijke. Met inpakken heb ik niet zo’n probleem meestal. Heb al zo vaak een koffer ingepakt inmiddels dat het bijna routine is. Wel moet ik altijd even goed checken of de kleintjes aan shampoo en tandpasta en dergelijke nog vol zitten. Die heb ik al standaard in een plastic zakje voor het vliegveld zitten. Maar ja, ook al is het op, overal ter wereld heb je zo weer nieuwe gekocht. Dit jaar ben ik alleen mijn zonnebril vergeten. Tien keer bedacht dat ik die uit de auto moest pakken, zelfs met de auto op schiphol afgezet en toch nog vergeten met mijn slaperige hoofd. Dus toen maar een petje gekocht, meteen een leuke souvenir. Gelukkig nog geen hoofdpijn gekregen van het licht. Trouwens, ik ben dol op souvenirs, al probeer ik ze wel te beperken tot relatief nuttige dingen. Bekende gig van mij nu Is het verzamelen van mokken. Zolang ze in m’n kasten passen :’) Italië is lekker trouwens. Weet je wat ze hier veel hebben? Precies…Ik drink er wel een paar voor jou!