Schoenen

Schoenen zijn voor veel vrouwen het beste wat er bestaat. Voor Nanda niet. Annelies komt er net achter dat de liefde voor schoenen misschien al een tijdje sluimert.

Nanda

Heb jij iets met schoenen? Misschien een overbodige vraag aangezien je bij een schoenen webshop werkt… Ik heb dus niet zoveel met schoenen. Ik heb geen 100 paar in m’n kast staan, geen 25 verschillende pumps in alle soorten en kleuren (maten gaat hier niet op, ze hebben allemaal dezelfde maat namelijk) of 38 paar laarzen. Vrouwen die elke schoen maar willen hebben snap ik ook niet zo. Je kan ze toch nooit allemaal dragen. Ik heb liever een paar goede schoenen waar ik echt happy mee ben, die ik overal bij kan dragen, dan 35 paar in de kast hebben staan en er maar 5 paar van dragen. Nu ben ik totaal geen ‘hakkenmens’. Mij zal je er dan ook bijna nooit op zien lopen. Ik heb 1 paar enkellaarsjes met een hele leuke hak en daar kan ik prima op lopen, maar daar blijft het dan ook bij. Af en toe vind ik het wel leuk om te dragen, maar liever loop ik op sneakers. Die vind je weer wel in veel verschillende soorten in mijn kast. Zit goed, staat leuk en past veel meer bij wie ik ben. Ik denk als je mij op pumps zet dat het er ook erg ongemakkelijk uit zal zien en ik juist daardoor meer opval dan dat het me zo goed staat. Nee hoor, doe maar maar een toffe sneaker. Oh en nog zo’n vrouwending wat ik dus ook niet heb. Ik ga geen schoenen kopen als ik me rot voel. Het helpt mij echt niet om me dan beter te voelen hoor. Bovendien heb ik meestal iets in mijn hoofd wat ik wil qua schoen en ga daar dan naar op zoek. Dus zomaar een schoen kopen die wel leuk is, mwa..dat is niet echt aan mij besteed dus. En aangezien ik ook niet zo’n enorme held ben met shoppen, shop ik ook schoenen uiteraard het liefste online. Het voordeel wat ik wel weer heb met schoenen kopen, is dat ik een kleine maat heb en die bijna altijd wel overblijft in de uitverkoop. Of ik val in de kindermaten, wat zeker met sneakers, nog wel eens wil schelen in de prijs. Maar dat hebben mensen met grote voeten misschien ook wel. Ik ben in ieder geval wel blij met m’n maatje 36 🙂

Annelies

Nou, het zal je verbazen maar zoveel heb ik niet eens met schoenen. Dat is pas gekomen sinds ik bij een schoenenwinkel werk. Natuurlijk vond ik schoenen wel altijd fijn om te kopen maar ik hoefde er niet per se veel of van een bepaald merk. Dat is nu wel even net anders. Ik wil nu graag echt kwaliteit en dat mijn voeten zich happy voelen. Ik weet nu door alles wat ik over de merken en de schoenen weet ook welke schoenen van welke merken echt goed zijn. En anders kan ik het aan mijn collega’s vragen. Ik zie het maar als mijn privé inloopkast met gratis adviseurs. Maar zo heel groot aantal schoenen heb ik ook niet. Past nu sowieso niet echt in mijn kast of kamer en ik kies gewoon een paar schoenen uit voor de gelegenheden waar ik ze het meest voor nodig heb. En dan nog een aantal voor de afwisseling. Ik sluit niet uit dat er over een paar jaar alsnog een aardige collectie is hoor. Tenslotte is het best leuk om een outfit goed te combineren met een passend paar schoenen. Ik heb trouwens ook erg moeite met pumps en hoge hakken. Ik ben ook al best lang van mezelf en dan voel ik me met hakken helemaal monsterlijk lang en boven iedereen uit steken. Daarnaast gaan mijn voeten er te snel pijn van doen in de meeste schoenen. Al schijnt dat dus best te verschillen per schoen. Maar het lijkt me gewoon niet de bedoeling dat voeten pijn doen in schoenen. Ik loop ook het liefst op sneakers of op lekker zittende laarsjes met een laag hakje. Voor mijn vakantie heb ik trouwens toch niet kunnen laten om even relaxte en handige nieuwe schoenen te kopen. Lekkere instappers voor normale afstanden lopen, slippers die goed lopen voor naar het strand en de supermarkt, prima zo. Kan ze thuis ook nog aan! Ben superhappy ermee. Dus denk ik wel dat ik een nieuwe geheime liefde heb nu. Gelukkig geef ik mijn geld komende maanden, zo niet jaren, toch liever uit aan mijn nieuwe huis, dus dat scheelt.