Zomer!

Nanda en Annelies zijn gek op de zomer. Alles voelt lekkerder en iedereen is vrolijker. En toch gaat Nanda nog even naar de sneeuw.

Nanda

Wat heerlijk he die zomerse temperaturen ineens! Vorige week liep iedereen nog lekker Nederlands te klagen dat het te koud was, nu zie je iedereen letterlijk opbloeien en blij worden. Nu was het vorige week ook wel echt koud en niet al te best weer. Toch kan ik echt niet chagrijnig worden van weer. Je kan het namelijk toch niet veranderen, waarom zou ik m’n humeur er dan door laten verpesten of zelf net zo grauw worden als het weer af en toe kan zijn? Maar ik geef toe, ik vind de zomer wel echt het beste seizoen in Nederland. Terrasjes, strand, ijsjes, heerlijk allemaal! Ik kijk ook altijd weer uit naar het moment dat ik mijn slippers weer aan kan doen. Buiten het feit dat ik een hekel heb aan sokken wassen – in the end zit je met allemaal on-paren – hou ik niet van iets aan mijn voeten. Het liefst loop ik dan ook barefoot in huis. Maar vind je ook niet dat alles er net leuker uitziet met een zonnetje? Het bewijs daarvan zijn de foto’s op Bevrijdingspop afgelopen donderdag. Van lekker gekleurde gezichten met idem zonnebril, naar toch wat grijzige foto’s toen de zon eenmaal onder was. En eten in de zomer, ja sorry uiteraard begin ik weer over eten, is ook gewoon lekkerder lijkt het. Al is het omdat je je maaltijd lekker buiten in de tuin naar binnen kan werken. Ultiem genieten voor mij, is eten op het strand en daarna de zon zien ondergaan. Ik weet het nog niet of dit de romanticus in mij is of het feit dat ik een enorm buitenmens ben. Nog een punt waarom ik dus zo van de Nederlandse zomers geniet. Je bent veel en veel meer buiten. En daar word ik echt gelukkig van. Ik sport ook graag buiten en het hardlopen en zeker wielrennen is met een zonnetje erbij echt heel veel leuker. En om nog even terug te komen op het eten, er is zoveel lekker fruit altijd te krijgen dat ik geen moeite heb om die koekjes te laten staan. Geef mij maar watermeloen, aardbeien, perziken! Maar goed, terwijl iedereen de BBQ aanzet, waar ik dus ook echt van hou, heb ik m’n wintersportspullen weer ingepakt en stap ik de auto in naar Oostenrijk, want waar ik nog iets meer van hou van Nederlandse zomers, is de (Oostenrijkse) sneeuw….met zon!

Annelies 

Ja, ik hou ook wel heel erg van de zomer. Ik zeg wel eens dat ik in het verkeerde land ven geboren. Alles voelt beter met wat warmte en zon. Mijn lijf knapt daar van op en mijn hoofd ook. Behalve nu, gek genoeg. Heb al dagen een lichte hoofdpijn en zeurend gevoel achter mijn ogen. Pas vandaag bedacht ik me dat ik misschien wat gevoelig ben voor het licht. Na al die donkere dagen is het ook wel een aardige shock natuurlijk. Ik drink namelijk serieus genoeg water dus dat kan het niet zijn. En het gevoel wordt beter als ik lekker in een donkere koele kamer ben, dus ik moet mijn zonnebril weer vaker opzetten. Dat vergeet ik eigenlijk altijd of ik denk dat het niet hoeft. Kom ik deze keer toch bedrogen uit. Anyway, ik vind het fijne van dit weer dat je alle natuur ziet opbloeien. De zwaluwen hier achter huis vliegen weer luid kwetterend heen en weer, de aardbeienplantjes krijgen bloemetjes en ook andere planten komen helemaal uit de knop. Dat geeft lekker veel kleur. En mensen gaan inderdaad meer naar buiten en dat is ook goed voor iedereen. Voor mij ook. Volgende week ga ik lekker naar Sicilie en nu kan ik alvast een kleurtje op mijn witte melkflessen toveren. En op werk mocht ik laatst een uurtje eerder weg omdat het zo warm was en m’n collega ook zin had in weekend. Dat zijn ook van die leuke voordelen aan de zomer. En gisteren heb ik de eerste bbq gehad van dit jaar. Zeer geslaagd, met dank aan de kookkunsten van M. Ondanks mijn hoofdpijn toch erg van genoten. Ik kan ook extra genieten van fruit. Misschien omdat je met dit weer extra vitamines en mineralen goed kan gebruiken. Sinaasappels en aardbeien, maar ook bessen en ananas. Met een bolletje Italiaans ijs erbij eigenlijk nog lekkerder. Ben gelukkig gezegend met een ijstent vlakbij. Na het eten dus regelmatig een wandeling maken richting dat heerlijke schepijs. Toch een ander soort ijs dan waar jij nu in zit 😉 Dus ik hoop dat dit weertje nog ff blijft! Weet je wat er ook bij hoort? Een wijntje! Ik drink er wel eentje extra voor jou. Jij zit natuurlijk aan de shotjes en bier in je after-skihut. Joeh!