Shophemel

Elke vrouw houdt van shoppen! Maar is dat wel zo? Annelies gaat zeker graag shoppen, maar of Nanda dat net zo leuk vindt….

Annelies

Oh Nan, waarom is shoppen zo fijn? Zeker als het spontaan is? Ik heb soms zin om te shoppen en dan wordt het echt een teleurstelling op de een of andere manier, maar soms als het spontaan ervan komt dan breng ik de meest leuke spullen mee naar huis en ben ik helemaal gelukkig. Dit weekend was ik helemaal niet van plan om te gaan winkelen, maar omdat jij ging kreeg ik ook wel zin om mee te gaan de stad in. Dat was sowieso al even geleden en het was best prima weer buiten sinds tijden ook. Dus goed idee van je!! Ik hou ervan als dat gewoon spontaan gezellig is en ik dan ook nog leuke dingen zie. Tussendoor even lekker een stroopwafel van de markt die nog een beetje warm is (dankjewel, topidee!) en even lunchen bij Fortuyn. Dat maakt zo’n dagje ook niet zo vermoeiend. Overigens ben ik dus erg dol op The Sting. Die winkel is een gevaar voor m’n portemonnee zeg! Ik slaag er altijd. Nu ook weer, gewoon 4 toffe items voor de zomer waar ik echt heel erg blij mee ben. Geen twijfel over mogelijk ook. Soms heb je wel eens dat je later bij thuiskomst het gevoel hebt dat je toch een miskoop hebt gedaan, maar dat heb ik nu niet. En dan nog de Rituals. Ik wilde dat ik alles in die winkel bij me thuis had staan. Kan daar nooit kiezen. Qua schoenen ben ik trouwens nu al helemaal verpest, maar daar hebben we het in ons volgende blog wel over. Wel stom trouwens dat zelfs onze mooie stad lang niet alles heeft. Een goede rugtas vinden is dus best lastig en een siliconenkit bakvorm voor taart dus ook. Maar goed dat we met genoeg andere dingen thuiskwamen. Ik kan er zo van balen als ik voor iets speciaal de stad in ga en ik kan het dan niet vinden. Zo onbevredigend! Dus als ik dat heb, koop ik als ik naar huis loop altijd nog even iets kleins, zoals een lekkere thee van Simon Levelt of een nieuwe douchegel. Dan heb ik toch nog iets om blij mee te zijn. En dan heb ik het nog niet eens over online shoppen gehad. Ook zo’n ding. Als ik eenmaal besloten heb dat het tijd is voor inkopen dan koop ik de halve Wehkamp leeg. Alles op 1 plek, drama. Ik ben er wel beter in geworden om van elk item te bedenken hoe ik het ga dragen en waarmee ik het wil combineren, zodat ik minder miskopen heb. En ook ben ik beter geworden in herkennen van pasvorm online en merken die altijd goed staan bij me. Scheelt echt! Afijn, shoppen dus. Ik hou ervan. Als ik doodga wil ik wakker worden op een plek met een winkel waar alleen spullen voor mij liggen die ik pas en die me staan en waar ik altijd uit mag kiezen als ik zin heb. Nu even uitpuffen van al dat winkelen en passen. Wijntje dan maar?

Nanda

Ik hou dus helemaal niet van shoppen! Ik ga regelmatig de stad in, maar nooit om te shoppen. Meestal met een vriend(in) om koffie te drinken, te lunchen, te eten, te borrelen of een feestje. Zeg maar alles wat met eten en drinken te maken heeft. Soms kijken we ook wel even bij een (paar) winkel(s), maar nooit om kleren te shoppen eigenlijk. Ik ben er niet voor gemaakt denk ik. Bij winkel 3 vind ik het meestal al niet leuk meer. Overal hangt hetzelfde en vooral al die graaiende vrouwen die je geen centimeter ruimte gunnen. Heel soms ga ik inderdaad wel even kijken omdat ik echt even wat nieuwe kleding nodig heb (vind ik). Maar dan vind ik nooit wat ik zoek, dat herken ik wel. Ga ik spontaan de stad in, of voor heel wat anders, dan zie ik de leukste items hangen als ik dan toch even een kledingwinkel inloop. Gelukkig koop ik ook wel alleen dingen die ik echt leuk vind en daardoor heb ik net als jij vrijwel nooit een miskoop. Ik hang vaker iets terug dan dat ik het koop als ik niet 100% overtuigd ben, ook als het goedkoop is. Zo gevoelig ben ik niet voor koopjes en aanbiedingen. Waarom zou ik iets kopen als het goedkoop is, maar ik het niet fantastisch leuk vind? Ik heb dus ook niet een kast vol met 100 paar schoenen of eentje die uitpuilt van de kleding. En dan die winkels zoals H&M en Zara. Die zijn te groot, er hangt teveel. Ik kan daar niks mee en loop net zo hard weer naar buiten met een halve paniekaanval. Maar zo’n dagje met een beetje relaxt door de stad kunnen lopen – daarom ga ik dus ’s ochtends vroeg, en met wat eten erbij – daar word ik best blij van. Het is lang geleden dat ik zoveel heb gekocht hoor! Misschien was het wel goed dat je mee was en me overhaalde om een keer ook wel iets te kopen 😉 Liever shop ik online. Lekker thuis op de bank, bevalt me prima. Het wordt thuisbezorgd, of ik laat het op m’n werk bezorgen en thuis kan je op je gemak passen. Scheelt ook een hoop ellende in pashokjes. Ook daar heb ik een hekel aan. Eerst sta je daar te wachten, dan in zo’n hokje met dat vreselijke TL-licht waar nog nooit iemand beter van is geworden. En dan tig keer je kleren aan- en uittrekken, pfff… Ik kan m’n tijd toch echt leuker besteden. Waar ik overigens dus echt wel heel erg blij van word, is nieuwe sportkleding! Daar kan ik behoorlijk los op gaan. Zeker als het om skikleding of -accessoires gaat. Prijs doet er dan ook weinig toe. Terwijl ik dus echt geen belachelijk bedrag voor een leuk t-shirt wil betalen. Anyway..zo’n 2x per jaar fysiek shoppen op een niet al te druk moment is best oke. Maar daarna wel aan de wijn inderdaad! Dat maakt heel veel goed.