Guilty pleasures

Guilty pleasures. Iedereen heeft ze en iedereen doet er een beetje moeilijk over. Nan en An komen er ruiterlijk voor uit dat ze guilty pleasures hebben en vertellen ook nog welke dat zijn.

Nanda

Ik moet je wat bekennen, An. Afgelopen week zat ik ‘domme’ televisie te kijken en ik genoot er enorm van! Ik kwam erachter dat ik de vrouwenzender TLC stiekem best vaak kijk, omdat ze zulke heerlijke programma’s hebben waar ik graag naar kijk als er niks anders is en geen zin heb in journaal of interessant programma.  Van die programma’s waar je niet over hoeft na te denken en ik alleen maar steeds denk “serieus, hoe kan je je hier druk over maken”. Misschien vind ik het zo leuk omdat het vaak met persoonlijkheden is die totaal anders zijn dan hoe ik in elkaar zit. Hysterische Amerikaanse bruiden die weet ik hoeveel duizenden dollars uit geven aan hun trouwjurk en nog veel meer aan die hele bruiloft. Alles moet perfect zijn. Ik kan me daar dus niets bij voorstellen. Kan wel wat leukers van m’n geld doen en als ik ooit trouw, wil ik dat de mensen daarbij aanwezig zijn die me lief zijn, waar en hoe het er dan uit ziet geef ik dus echt vrij weinig om. Maar zo heb ik wel meer programma’s die ik stiekem best leuk vind. Help, mijn man is klusser, temptation island, ik vertrek, de rijdende rechter. Ik bedenk me nu dat het misschien wel te maken heeft met het leedvermaakgehalte in deze programma’s. Lullig muziekje eronder, beetje sarcastische voice-over en gaan! Maar zo zing ik ook het hardste mee met de meest foute muziek. Ik kan er oprecht echt heel blij van worden. Het heeft gewoon iets leuks en iedereen vindt dat volgens mij. Waarom het dan in de categorie fout valt is me niet geheel duidelijk 😉 Qua eten heb ik ook wel een aantal guilty pleasures, maar die eet ik niet te vaak. Anders is de lol er ook snel vanaf en bovendien heet het niet voor niets guilty pleasure. Zo vind ik pannenkoeken met stroop dus echt heel lekker. Of met Nutella en aardbeien. Of stroopwafels. Die moet ik niet in huis halen, want ik kan er niet vanaf blijven. Gelukkig vind ik gezond eten het allerlekkerste wat er is, dus dan zijn dit soort uitspattingen ook echt een feestje. Jij hebt ook vast wel een aantal van dit soort guilty pleasures toch? Zoals we eerder al schreven moet je jezelf af en toe verwennen en daar vallen deze voor mij ook zeker onder! Wat jij?

Annelies

Haha, ik heb er nooit zo over nagedacht of ik echt zulke guilty pleasures heb. Meestal heb ik redelijk schijt aan wat normaal of raar is dus voor de meeste dingen kom ik gewoon uit. Maar ik heb wel wat guilty pleasures qua muziek. Zo vind ik Gigi d’ Agostino al jaren onwijs tof en kan niet anders dan meedansen als ik een liedje van hem hoor op de radio. Oh, iets fouts is ook dat ik graag nog net even door oranje rij en dat de auto achter mij moet stoppen. Soort voldoening geeft dat. Of een groene golf op de N208, wat is dat lekker zeg. Qua televisie heb ik niet zoveel guilty pleasures, al vond ik het wel leuk om gisteren even wakker te worden met de Rijdende Rechter, voor het eerst dat ik die nieuwe rechter zag. En ik betrapte me erop dat ik het ook fijn kan vinden om eens een nieuwe shampoo te kopen. Voelde me gisteren wat chagrijnig en mijn oude shampoo was ik zat. Kruidvat binnengelopen en nieuwe shampoo van een ander merk gekocht. Guilty pleasure van 4 euro, kon minder, en ik voelde me toch beter daarna. Beter dan meteen de halve stad leegkopen als je je rot voelt. Maar even verder over televisie dus. Ik kijk het niet zoveel meer nu Netflix helemaal vol staat met series en films. Dus ik beland niet vrij snel op een zender met trashy tv. Ik word helemaal kriegelig van die bruiden en idioten die het voor elkaar hebben gekregen dat ze met hun hoofd op tv mogen. Reality shows zijn echt niet mijn ding. Doe mij maar een goeie docu of satireprogramma. Spelshows zijn ook niet aan mij besteed. Ik hou van Holland vind ik dan nog wel leuk. Nog een ander programma dat ik nog wel tof vind is bijvoorbeeld Als je me echt zou kennen. Tranen met tuiten soms, sommige verhalen zijn zo hartverscheurend. Geen idee waarom dat zo mooi is om te zien, maar het doet toch wat met me. Terwijl ik van films toch meestal niet hoef te janken. Oeh, bedenk net, een van m’n grootste guilty pleasures was altijd toch wel het proberen van een nieuwe gadget, zoals een slim horloge of nieuwe telefoon. Volgens blijft dat er toch wel in zitten. New shiny objects. Maar over gadgets zullen we t een andere keer wel hebben.