Verwen jezelf eens

Soms heb je het even nodig om jezelf te verwennen, omdat je iets bereikt hebt, of gewoon zomaar #gewoonomdathetkan. Met iets groots of met iets kleins. Annelies en Nanda zijn er allebei achtergekomen dat dit soort momenten toch wel heel erg fijn zijn!

Annelies

Wat doe jij eigenlijk om jezelf te verwennen? Ja, ik weet het, dat klinkt wat schunnig, maar ik bedoel even de normale soort. Ik vroeg het me af toen ik mezelf afgelopen week wat lekkere dingen toestond. Eigenlijk verwen ik mezelf te weinig. Soms doordat ik gewoon het geld er even niet voor (over) heb en soms omdat ik er simpelweg niet aan denk. Soms is verwennen al dat ik gewoon lekker vroeg in bed kruip als ik me moe voel en dan gewoon uitgerust word. Simpel, maar effectief. Ik vind het stiekem wel belangrijk om af en toe mezelf even wat extra’s toe te staan. Zeker nu. Ik heb een huis gevonden en binnenkort is dan hopelijk alles rond. Er komen nog genoeg kosten bij kijken voor het naar mijn zin is en er moet uiteraard nog flink geklust worden. Reden temeer om het er nog even van te nemen zolang het kan. Wel probeer ik het niet te overdrijven want geld sparen is toch ook wel belangrijk. Nu heb ik in maart voor het eerst weer 5 dagen per week gewerkt en heb ik dus wat extra geld. Ik vond dat het wel beloond mocht worden, want het is al tijden geleden dat ik me goed voelde bij 5 dagen werken. Dus ik ben vorige week uit eten geweest, en deze week heb ik een nieuwe bh gekocht, een dure, en een nieuw paar laarsjes. Hele mooie, die echt goed staan en van goede kwaliteit zijn. Voordeel van het werken bij een schoenenwebshop. Ik geloof dat schoenen nu een beetje voelen als het nieuwe verwennen. Ik heb ze weer opnieuw leren waarderen. Overigens kan ik ook erg genieten van een goede Thaise massage bij de salon in de stad en een ijsje met twee bolletjes. Of gewoon een heerlijke grote softijs met kraaltjes. Goed eten en kwaliteitsspullen dus, daar word ik over het algemeen blij van en zie ik dus als mezelf verwennen. En weekendjes weg, maar dat is moeilijker te sjeffen. En een dagje wellness ergens. Luxe is toch fijn hè. Tot zo ver weer mijn First World show off. Nu mezelf even verwennen met een glas wit. Joeh!

Nanda

Eigenlijk heb ik hier weinig aan toe te voegen. Bij mij ligt het allemaal wel redelijk in dezelfde categorie. Al is het wel iets wat ik heb moeten leren, want mezelf verwennen of belonen deed ik dus nooit. Dankzij de burn-out weet ik nu hoe belangrijk dit soort kleine dingen dus zijn en jezelf vooral niet moet ontnemen. Ik koop nu elke 1-2 weken bijvoorbeeld nieuwe bloemen, want daar word ik echt blij van zo’n verse bos in huis. Maar ook genieten in het zonnetje, een kop lekkere koffie of een lekker biertje of wijntje, sushi, quality time met een goede vriend of vriendin zijn dingen die ik zie als ‘verwenmoment’. Een paar keer per jaar ga ik naar de sauna, zo heerlijk om een hele dag even geen telefoon te hebben en letterlijk in een andere wereld te zijn. Ik verbaas me altijd weer hoe snel zo’n dag gaat. En ik heb nog 2 tegoedbonnen voor een massage liggen, daar kan ik nu ook al naar uit kijken! Of als een vriendin zomaar een kleinigheidje voor me heeft, zonder reden. Daar kan ik ook zo ontzettend blij van worden. Het hoeft inderdaad niet altijd iets groots te zijn. Het gezegde ‘het zijn de kleine dingen die het doen’ klopt helemaal. Hoewel ik van grote dingen natuurlijk ook blij kan worden. Net als jij koop ik liever kwaliteit dan kwantiteit. Bij mij zal je ook niet snel Van Haren schoenen in de kast vinden. Plastic zooi vind ik het. Maar zo ben ik dus met alles, van apparatuur tot meubels en kleding. Het zit gewoon beter en is mooier en daar word ik blijer van dan met iets wat het net niet is en/of snel kapot is. Maar waar ik ook blij van word is als ik ’s ochtends de gordijnen open doe en zie dat de zon schijnt, heerlijk! M’n humeur knapt daar ook meteen van op. Zo heb ik afgelopen week nieuwe sportkleren gekocht en kijk ik er (serieus!) naar uit dat ik deze kan aantrekken en lekker in de zon ga hardlopen. Na de hele winter buiten in de kou open, voelt dat toch als een cadeautje en geniet ik van. Om daarna het terras op te duiken en lekker een de wijn te kunnen 😉