Zomertijd

Nanda heeft het helemaal niet op de zomertijd. Wie dat heeft verzonnen…Annelies heeft er minder last van, maar heeft desondanks toch ook een drukke week gehad.

Nanda

Wat een week wat dit An! Er is zoveel gebeurd dat ik het gevoel heb alsof we 3 weken verder zijn in plaats van een week. En ik denk dat het allemaal komt door dat ene uurtje wat we vorige week minder hadden in de nacht van zaterdag op zondag. Ik heb me een hele week jetlagged gevoeld. Op m’n reizen van en naar Azië of Zuid-Amerika heb ik me minder beroerd gevoeld met een tijdsverschil van 6-7 uur dan dit ene uurtje. De hele week heb ik het gevoel gehad alsof ik achter de feiten aan liep. Het begon al die zondag, keek je op de klok was het ineens 17.30 uur, terwijl ik net pas een paar uurtjes op was, gevoelsmatig dan. Ik was op tijd opgestaan, want zo heb ik geleerd, het beste is om meteen mee te gaan in het nieuwe ritme. Dan was het maandag 2e Paasdag, zo’n nietszeggende dag vind ik. Dinsdag en woensdag moest ik werken. Maar als je op kantoor komt en er wordt aan je gevraagd hoe je weekend was en je werkelijk al geen idee meer hebt wat je gedaan hebt, weet je dat er ergens iets mis gaat. Die dagen was ik ook nog met m’n andere werkgever bezig om met elkaar tot een goed einde te komen. Toch spannende periode, gedoe met juridische stukken, etc. Toen daar een handtekening onder stond ging de vlag toch wel even uit. Donderdag was ik uitgeteld en vrijdag kwam ik gezellig bij jou op je werk op sollicitatiegesprek, aansluitend met schoonzus het succes daarvan gevierd. ’s Avonds naar de muziekvoorstelling van m’n nichtje en daarna nog even bij een vriend langs geweest. Toen was het ook ineens 01.15 uur en de hoogste tijd om naar huis te gaan. Gevoelsmatig 2x met m’n ogen geknipperd en deze week was voorbij! I blame de zomertijd. Wat is dat sowieso voor concept? Wie heeft dat bedacht? Doe gewoon het hele jaar door zomertijd, ’s winters langer licht lijkt me namelijk helemaal niet onverstandig. Of ben ik nu gewoon echt een oud zeikwijf aan het worden die een uurtje tijdsverschil al merkt? Dit vraagt om wijn, veel wijn!

Annelies

I hear you girl! Ik heb er dan wel niet zoveel last van gehad, net als jij ben ik ook redelijk aan mijn ritme gebleven en heb sowieso dat paasweekend goed rust gepakt in Zeeland bij m’n vader. Dus ik begon de week vrij goed gelukkig. Daarna kwam de chaos wel redelijk hard, op werk veel ditjes en datjes door elkaar heen en ’s avonds ook elke keer iets te doen gehad. Ook leuk dingen hoor, ik heb woensdagavond de eerste zaadjes de grond in gestopt in m’n moestuintje! Nu ben ik steeds nieuwsgierig of er al iets boven komt. Zo’n moestuintje is toch wel alsof je een kind hebt gekregen en mort uitvinden hoe alles werkt en wat het resultaat is. Donderdag ben ik naar de film geweest en vrijdag uit eten in eigen buurt en daarna ook weer naar de film. Ik heb dus gegeten bij Turks restaurant Constantinopel, bij ons op de hoek weet je wel. Wat was dat lekker eten zeg! Hele avond een food baby gehad. Daarna Eddie the Eagle gezien in de bios, als hardcore wintersporter moet jou dat aanspreken, hij schijnt legendarisch te zijn geweest met schansspringen. Hele grappige film! En nu in huis rommelen, weer bezig in m’n tuin en morgen Formule 1 kijken. Trouwens, echt leuk dat je op mijn werk was. Heel even apart om je zo op mijn werkplekje te zien binnenwandelen, maar volgens mij wordt het retegezellig als jij er ook werkt. Gevaarlijk wel, want straks komen we niet aan werk toe 😉 krijgen we steeds op onze donder van ome M. Scheelt wel dat je op de verdieping boven mij werkt en das dan maar goed ook! Over die zomertijd trouwens, die is verzonnen om geld te besparen qua elektriciteit. De boeren vroeger waren het er ook niet mee eens, want hun koeien raakten erdoor van slag. Weet je dat ook weer! Voor ik het vergeet, in al die chaos ook eindelijk een huis gekocht!!! De deal is rond en nu kan alles in gang gezet voor de aanvraag hypotheek etc. Nog een heel gedoe maar wel al reden voor een klein feestje. Dus goed dat je de wijn al klaar had staan, die komt wel op 😉