IKEA is de hemel

De Ikea. Spreekt tot ieders verbeelding en niemand heeft een huis zonder iets van Ikea erin. Annelies vindt het na initieel wat sceptisch te zijn geweest, inmiddels een topwinkel. 

Annelies 

Hee, misschien weet je het nog niet, maar ik ben best dol op Ikea. Dat heeft wel even geduurd hoor. In het begin moest ik er niks van hebben. Eenheidsworst, iedereen heeft dezelfde Billy en diezelfde badstoffen pantoffeltjes van 1 euro. Maar eigenlijk zijn ze ook voor mij door de jaren heen onmisbaar geworden. Ik heb zowat al mijn meubels er vandaan, en ze staan na een paar verhuizingen nog steeds. Het is best stevig spul allemaal! Ik kan, net als iedereen, nooit de Ikea in lopen zonder iets te kopen. Laatst ook weer, ging ik met jou mee en dan loop ik naar buiten met een nieuwe koekenpan. Want die had ik nodig. En ik vond het ook leuk om alvast inspiratie op te doen voor meubels en een keuken in een eventueel nieuw huis. Die ben ik natuurlijk nog aan het zoeken, maar zodra die er is, ga ik lekker naar Ikea om daar mijn meubels te halen. Waarom moeilijk doen? Ze hebben alles in dezelfde stijl en ook al heeft half Nederland het, met eigen handgrepen of mooie accessoires kun je het toch een beetje eigen maken. Het is allemaal hout of spaanplaat, dus als de kleur je niet (meer) bevalt dan verf je er gewoon een geschikte kleur overheen. Hoe het werkt met keukens bijvoorbeeld moet ik nog uitzoeken, ik weet nog niet hoe ze die standaard keukens van hen aanpassen om overal in te passen. En moet ik die dan ook zelf in elkaar schroeven? Dus Ikea heeft ook zo z’n mysteries. Maar even rondsnuffelen en inspiratie opdoen vind ik daar wel fijn altijd. Ze hebben zo chill van die ruimtes ingericht met alles bij elkaar. Kun je toch net beter bepalen of het iets voor jou is. Dus nu nog een huis, dan kan ik los! Ik ga Funda weer ff op 😉

Nanda

Ik snap je liefde voor Ikea heel goed. Toch ren ik niet meteen meer naar Ikea als ik iets zoek. Iedereen heeft wel iets van Ikea in huis en dat staat me toch een beetje tegen inmiddels. Zo bestond voor meerdere jaren het merendeel van mijn inrichting uit Ikea meubels en accessoires. Inmiddels zijn die wel vervangen voor “echte” meubels en heb ik meubels die ik echt mooi vind en niet meer uit praktisch oogpunt heb. Daar is de Ikea namelijk wel echt de master in. Voor elke ruimte weten ze wel een oplossing. Hoe groot of klein of onhandig je kamer ook lijkt. Ga naar Ikea en je vindt wel iets wat past. Wat ik wel gemerkt heb na een verhuizing, is dat de meeste meubels niet zo heel goed kunnen tegen een keer uit elkaar en weer in elkaar zetten. De keukens zijn trouwens ook echt prima. Ik heb er een gehad. En ze hebben tegenwoordig ook allerlei services, zoals montageservice, dus ook je keuken komen ze in elkaar zetten. Wel allemaal tegen betaling uiteraard, maar dat is altijd nog beter dan zelf urenlang schroeven vind ik. Ook bezorgen ze thuis en hebben ze 25 jaar garantie op matrassen. Ik ga binnenkort dus even terug met mijn matras om om te ruilen voor een nieuwe, de mijne is inmiddels toch gaan doorliggen. Dus ook met de service zit het inderdaad wel helemaal goed. Het is helaas wel even slepen en een gedoe, maar ja…waar krijg je 25 jaar garantie? Wat ze ook goed doen is alle kinderen bij elkaar proppen in Småland, ideaal. Geen irritante gillende kinderen in de winkel. Zouden ze in meer winkels moeten doen. Waar ik wel echt ontzettende jeuk van krijg, is dat complete gekkenhuis dat het er is in het weekend. Wijntje dan maar om het weekend af te sluiten?