Een goed begin

Nanda begon 2016 met een hilarische gebeurtenis en een date. Annelies heeft heel andere zaken aan haar hoofd. 

Nanda

Schenk die wijn maar meteen in hoor! Ik heb weer een goed slecht verhaal. Nieuwjaarsdag ging ik ’s middags met een vriendin naar een Nieuwjaarsconference in de stad. Onder genot van een drankje en een bitterbal werden er flauwe, maar leuke grappen gemaakt door o.a. Arie Koomen. Daarna dronken we nog een drankje en raakten we aan de praat met 2 meneren, waar ik meteen al om moest lachen. En niet omdat ze zo leuk zijn. Het waren van die stugge VVD’ers uit Heemstede. Je hebt nu wel een beeld. Totaal niet mijn type. Van deze 2 vond, laten we ‘m meneer 1 noemen, mij duidelijk wel leuk, wilde m’n telefoonnummer en zou mij in Frankrijk (waar hij momenteel woonde) wel even skiën leren. Ondertussen biggelden de tranen bijna over m’n wangen. En hij maar denken dat ie het zo goed deed bij me waarschijnlijk, want ja ik stond toch immers hard te lachen. Op een gegeven moment stond ik met zijn vriend, meneer 2, te praten. Meneer 1 kreeg toen een beetje door dat hij veel minder kans maakte bij me dan hij dacht. Meneer 2 was helemaal erg. Er hing ergens nog een stukje hete aardappel in z’n keel vermoed ik. Eigenlijk wilde ik al snel van dat gesprek af, maar hoe ik ook door die hele toko dwaalde om ‘m af te schudden, meneer 2 dwaalde net zo hard achter me aan. Tot ik me op een gegeven moment omdraaide en daar een bekend gezicht zag. Hoera! De redding was nabij. Het was m’n Tinderdate van 2 jaar geleden. Ik wist dat alles goed zou komen en zag hem als De Verlosser. Maar niets was minder waar. Hij bleef rustig staan kijken, moest wat lachen, praatte wat met z’n vriend en liep vervolgens weg naar toilet. Ik zag m’n kans door de vriend die alleen achterbleef aan te spreken. Gelukkig droop meneer 2 toen snel af en was ik verlost. Uit m’n gesprek met vriend van Tinderdate bleek al snel dat al het barpersoneel ook al had gezien hoe ik verwoede pogingen deed om van meneer 2 af te komen. Iedereen vond het nogal een te grappig tafereel om er iets aan te doen. Maar goed, belangrijkste was…ik was verlost. Verder heb ik een hele leuke avond gehad met Tinderdate + vriend. De vriendin met wie ik was, was ik inmiddels alweer kwijt, maar dat gebeurt wel vaker als we samen op stap gaan. Aan het einde van de avond zag ik haar weer. Lachend, giechelend, als een meisje van 23 en zoenend met meneer 1! Ik wist niet wat ik zag. Dit bedenk je toch niet! Haha! Maar gaat het dan echt zo bij mannen? Ik moest er (wederom) om lachen. Blij dat ik er niet in mee gegaan ben en bestand was tegen z’n charmes 😉 Maar hoe wanhopig, simpel, makkelijk ben je als je bij de één een blauwtje loopt dat je het vervolgens bij d’r vriendin probeert? Zitten mannen dan echt zo in elkaar? Of was dit een van z’n goede voornemens? Gelukkig heb ik het een stuk leuker met m’n Tinderdate momenteel 😉 Al met al is 2016 goed van start gegaan. Maar genoeg over mij, hoe was jouw week?

Annelies

Wow, wat een verhaal zeg! Ik wou dat ik erbij was geweest, had ik ook wat te lachen gehad! Mijn week was niet half zo spannend hoor, vooral ontzettend druk geweest op werk. Ik moest zelfs op zaterdag werken en komende woensdag, wat normaal mijn vrije dag is, ook een aantal uren. Is wel weer extra centjes, wat fijn is, want ik heb deze week gehoord dat ik een huisje kan gaan kopen. Dat was trouwens wel even spannend, dus zo saai was mijn week toch ook weer niet. Ik ga lekker zoeken naar een huisje hier in Haarlem Noord of in de Leidse buurt. Misschien zelfs nog in het Rozenprieel of De Hout, die kant op. Twee slaapkamers als het lukt en ik wil zo graag een klein tuintje of dakterras. Dat je in de zomer even lekker wakker kunt worden buiten in je eigen tuin. Heerlijk lijkt me dat. Dus nu maar flink Funda in de gaten houden en wat oproepjes gaan doen of mensen nog personen weten die hun huisje te koop gaan zetten. Wie weet hoeft het dan niet via Funda en maak ik meer kans. Ik vind dat superspannend allemaal. Langetermijndenken is best een groot ding, je koopt een huis toch voor heel lange tijd dus je moet wel iets kopen waar je over 5 of 10 jaar nog steeds in kan wonen. En tegelijkertijd moet het ook geen bouwval zijn, want ik wil niet de komende 10 jaar bezig zijn met opknappen. Een lekker knus en enigszins comfortabel huisje, dat lijkt me wel wat. Het lijkt me fijn om dat helemaal voor mezelf te hebben. Mocht ik ooit een relatie krijgen weer, dan kan hij tenminste eventueel bij mij intrekken. Lekker zelfstandig gevoel geeft dat. Oh, en ik ben naar de sportschool geweest! Stap 1 is dus gezet. Nu heb ik lekker veel spierpijn want ik moest de stress van deze week er wel even uit werken. Het was lekker rustig dus ik kon zonder al te veel problemen aan de slag. Ik wil vooral mijn rugspieren en armen sterker maken. Je weet dat ik voor pencak silat train he? Best zwaar ook hoor, maar voor mijn gevoel doet mijn lijf soms niet lekker mee en een beetje extra training zou voor mijn gevoel wel meten helpen. Ze kenden me warempel nog terwijl ik al een jaar niet geweest ben. En ik wist nog hoe al de apparaten werken, al stond ik bij sommige wel even van, oja.. Hoe ging dit ook alweer? En het mooie is, ik kon alle oefeningen nog op mijn oude gewichten, dus eigenlijk ben ik niet hard achteruit gegaan. Terwijl ik dacht dat het wel dramatisch zou zijn. Dus ook ik had stiekem wel een goed begin van het jaar! Maar even, vind je het niet vervelend dan om je vriendin waarmee je gaat stappen ineens kwijt te zijn? Ik zou het niet tof vinden! Samen uit, samen thuis. Jemig, wat een types, die meneren.. Als ik me nu rot voel ga ik daaraan denken, komt er vanzelf weer een lachje… En dat Tinderdates dus blijkbaar toch nog ergens goed voor zijn 😉 ik heb er nog steeds geen zin in, haha. Proost, op het nieuwe jaar!