Bingewatchen

Annelies

Op Eerste Kerstdag hoef ik lekker even helemaal niks. En de hele week na mijn verjaardag ook niet. Heerlijk, zeker na de afgelopen drukke tijd. In mijn vrije tijd vind ik het naast bloggen ontzettend fijn om gewoon aflevering na aflevering van leuke series te kijken. Voorheen downloadde ik al die series via nieuwsgroepen, volledig automatisch, kwam zo in keurige mapjes op mijn NAS terecht en kon ze allemaal snel kijken. Daarna had ik Netflix en Popcorn Time voor alle series die niet op Netflix staan. Helaas kan dat nu niet meer en ben ik aangewezen op alleen Netflix. (alle anti-download’ers denken nu: goedzo, zal je leren). Geeft ook niet, Netflix heeft genoeg content. Afgelopen week zag ik dat seizoen van Drop Dead Diva erop stond en ik heb nu alweer de helft gekeken. Ik ben nog lang geen hardcore bingewatcher hoor, zoveel tijd heb ik niet, maar als ik de kans krijg vind ik het heerlijk. Er zijn mensen die kijken echt nog zoveel meer series, maar ik liep op een bepaald moment te erg achter op heel veel series. Nu had ik eerst het voordeel dat ze van mijn NAS niet verdwenen, van Netflix verdwijnen sommige series gewoon weer. Ik was begonnen aan het eerste seizoen van Masters of Sex, was nog niet bij het einde, en ineens is dat seizoen weg en was alleen seizoen 2 beschikbaar. Schiet niet op natuurlijk, mis ik weer een boel plots en verhaallijnen. Stom van Netflix. Overigens is die serie niet zo ‘sex’ als dat het klinkt hoor, al zit er veel functioneel naakt in. Ik kijk eigenlijk helemaal niet zoveel populaire series. Behalve Suits. Suits is awesome. Maar Breaking Bad, Game of Thrones, House of Cards, Prison Break, allemaal niet gezien. The Walking Dead, ook niet. Komt vooral door de hype eromheen, ik ben dan al direct niet meer geboeid. De series die ik kijk zijn momenteel vooral alles van Marvel en DC Comics, maar ook Orphan Black,  Black Mirror, Master of None, Unbreakable Kimmy Schmidt (wanneer komt er nou eens een nieuw seizoen!!?), Marco Polo, nouja, you name it, eigenlijk. Voorheen ook Blacklist, Elementary, Heroes, Continuum, Terra Nova (jammer genoeg gestopt), Life Unexpected, Mr. Selfridge, Defiance, Residu en nog heeeeeel veel meer. The Big Bang Theory trouwens ook, maar die volg ik nu op tv grotendeels. Mijn favoriete series zijn toch wel een beetje SF of futuristisch op zijn minst. Plus dat lekkere vrouwenseries zoals Grey’s Anatomy en Ally McBeal, of de paar die ik net al noemde, ook gewoon heerlijk zijn soms, even wat anders. Kortom, voor een goeie serie ben ik altijd wel te porren. Chocolaatje, chipje, wijntje…tell me, hoe zit jij in de series?

Nanda

Nou, ik ben dus niet zo’n enorme televisiekijker en had geen Netflix. Maar sinds ik thuis zit heb ik het toch maar aangeschaft. Ik vind het heerlijk om af en toe even niet te hoeven nadenken en een serie te kunnen kijken. Net als jij heb ik al die series die je noemt niet gezien. Als het zo’n hype is hoef ik vaak al niet meer. En ik heb ook niet het gevoel dat ik dan iets mis. Grey’s Anatomy keek ik uiteraard ook, maar ook daar loop ik inmiddels al 2 seizoenen achter. Is de liefde voor McDreamy dan toch een beetje over? Of heb ik die ingeruild voor de liefde voor Harvey Specter (uit Suits)? Sinds ik Netflix heb, ben ik dus Suits gaan kijken. Wat een leuke serie vind ik dat! Vooral omdat het best herkenbaar is toen ik zelf bij een van de big four accountantskantoren werkte. Ook daar was het hard werken, waren er liefdes en intriges. Maar goed, series…nee, die kijk ik dus niet zoveel. Jij kijkt er nog heel veel meer dan ik. Mijn valkuil is misschien ook dat als ik een serie goed of leuk vind ik totally hooked raak. Aflevering na aflevering kijk ik dan en kan ik bijna letterlijk niet meer stoppen. Er zijn dus echt wel een paar series die ik ontzettend goed of leuk vind. Een paar jaar geleden keek ik 24 met Jack Bauer (Kiefer Sutherland) en nu kijk ik Homeland, ontzettend spannende series die goed in elkaar zitten. En zo gemaakt dat je de volgende aflevering moét kijken. Al loop ik met Homeland, hoe verrassend, een paar seizoen achter. Ook heb ik laatst Rita gekeken, een Deense serie over een lerares die een nogal grote mond heeft, een klein hartje. Daarvan is de Nederlandse versie ‘Tessa’ nu op televisie. Prima serie om bij in slaap te vallen. Het gaat vooral nergens over. Daarnaast heb ik bijna standaard Friends in de dvd-speler (jaja) zitten. So 90’s en al 100x alle afleveringen gezien, maar ik kan blijven kijken naar die serie. Misschien omdat het voelt alsof ik er mee ben opgegroeid. Ik kan bijna alles meepraten inmiddels (dat doe ik overigens niet) en blijf lachen om de grappen. Ook weer zo’n serie die gewoon goed in elkaar zit. En het is heerlijk om half slaperig nog even te kijken en zeker als je ziek in bed ligt vind ik het heel fijn om dan Friends te kijken. Verder keek ik Orange is the new Black. Leuke serie, maar nu weet ik het wel. Ik zit niet echt vol spanning op een nieuw seizoen daarvan te wachten. Momenteel kijk ik dus ook even geen serie en overweeg ik na 1,5 maand zelfs weer om Netflix op te zeggen. Er staat heel veel op wat me vooral meer niet dan wel boeit. Het wachten is vooral op het vervolg van seizoen 5 van Suits. Overigens klinkt jouw chocolaatje, chipje, hapje, wijntje en een leuke serie als een prima 2e Kerst-bankhang-dag!