Verjaardag

Annelies is bijna jarig en viert het met taart en gezelligheid. Nanda heeft het er niet meer zo op en slaat het liefst alle verjaardagen over of viert ze in de sneeuw.

Nanda

An, volgens mij ben je de dagen al aan het aftellen en zet je elke dag een kruisje op de kalender…je bent bijna jarig! Je was er best vroeg bij namelijk met je uitnodiging vond ik 😉 Maar ik ben dan ook iemand die weinig met m’n eigen verjaardag heeft. Al een paar keer heb ik het niet meer gevierd. Buiten dat als je eenmaal de 30 voorbij bent, het alleen maar ieder jaar pijnlijker wordt vind ik, zit ik met mijn verjaardag de afgelopen jaren in de sneeuw. Dat is sowieso een veel leuker feestje in mijn geval.
Veel verjaardagen zijn van die zitfeestjes met z’n allen in een kringetje rond wat bakjes chips en blokjes kaas, ik heb daar niks mee. Voor mij hoeft dat niet. Op die manier wil ik dus niet vieren dat er weer een jaartje bij is. Goed, ik klink nu wel een beetje alsof ik bijna 88 word. Afgelopen week voelde ik me wel even zo oud. Ik liep op straat en 2 jongens van een jaar of 13 staken de straat over. De een riep tegen de ander: “He kijk uit ouwe!” Ik moest wel grinniken. 13 jaar en elkaar dan ouwe noemen. Ik weet dat het gewoon een uitdrukking is en ze het niet menen dat de een de ander oud vindt. Maar stel dat dat wel zo is. Dat de ander misschien wel 14 jaar is en zijn vriend een jaar jonger en hem dus oud vindt. Wat vinden ze dan wel niet van mij? Ik ben die oude vrouw in hun ogen. Zomaar wat gedachtes die ik had. Ik moest gewoon lachen om mezelf. Maar hoe kijk jij naar je verjaardag? Heb je er zin in of voelt het meer als verplichting omdat het van je verwacht wordt? Als ik deze winter niet in de sneeuw zit met m’n verjaardag, ga ik denk ik met een paar goede vrienden eten en daarna lekker proosten met wijntjes in de stad!

Annelies

Nou, ik heb het de laatste twee weken nogal druk gehad en echt aftellen doe ik nog niet. Wel heb ik wat plannetjes voor mijn verjaardag en wat je zegt, de uitnodigingen zijn er al uit. Maar dat laatste is puur functioneel. Ik ben de 28e jarig en dat is doorgaans een rottige datum om mensen zo ver te krijgen dat ze komen. Vaak zitten ze nog bij familie of gaan ze op wintersport. Heb al vaker gehoord van mensen dat als ze het eerder wisten ze misschien wel hun planning hadden aangepast. En ik vind het toch wel fijn om even een dagje aandacht te krijgen. Maar het is ook een dag waarop ik zelf even uitpak (los van de cadeautjes). Sinds enkele jaren is het voor mij traditie om een red velvet cake te maken. Veel werk maar zo verschrikkelijk lekker. Zelfs na de kerstdagen gaat die er bij iedereen nog goed in. Dit jaar doe ik dat weer, maar ga ik ook een soto ajam maken, voor het eerst. Een Indonesische kippensoep die zo lekker is dat je je vingers erbij opeet. Lekker de zondag voor mijn verjaardag in de keuken staan. Daar heb ik wel zin in. Ook al zou er niemand komen, dan heb ik in elk geval geniaal lekker eten. Misschien dat ik na mijn 30e ook wel stop met actief vieren ervan hoor en dan gewoon lekker naar de bios ga of lekker uiteten met wie mee wil. Maar dat duurt nog een jaartje. Mijn verjaardag is gewoon de hele dag zoete inval en wie wil blijven hangen blijft eten en daarna lekker drankjes en hapjes en gezelligheid. Weliswaar ook redelijk een kringetje maar dat was vorig jaar beregezellig. Heb het ook wel eens in kroegen gevierd, ook prima. Als het maar gevierd wordt! Mijmijmijmijmijmijnnnnn dag!