Concerten

Concerten zijn er genoeg. Maar iedereen wil natuurlijk weer specifiek naar die ene. Zo was er vorige week genoeg te doen over Adele. Heeft er eigenlijk überhaupt iemand kaartjes voor gekregen? De halve timeline van An en Nan bleek nogal teleurgesteld de wachtrij weer te moeten verlaten. Wat is dat toch met concerten?

Nanda

Heb je de hype afgelopen week meegekregen voor de kaartjes voor Adele? Kan haast niet anders. Pff, wat een rust zeg als je (gevoelsmatig als enige) niet op een kaartje aast. Begrijp me niet verkeerd, Adele vind ik best leuk zingen, ze heeft mooie nummers, maar enorm fan ben ik ook weer niet. Toen ik de prijzen zag voor de kaartjes was mijn beslissing ook wel snel genomen. En als heel Nederland dan ook ineens massaal een kaartje wil, dan hoef ik ook al niet meer. Ik ben niet zo’n schaap geloof ik.
Neemt niet weg dat ik live muziek altijd erg leuk vind. Sowieso hou ik van muziek en kan ik echt niet zonder. Overal waar ik ga of sta neem ik muziek mee. Maar ik kan ook genieten van een zondagmiddag in een kroegje waar een onbekend bandje speelt. Een enorme concertganger ben ik dus niet. Enige traditie die ik al 10 jaar met een paar vriendinnen heb is dat we (bijna) ieder jaar naar Guus Meeuwis in Eindhoven gaan. Soort guilty pleasure. Hele stadion staat op z’n kop en het is een groot gezellig feest. We maken er meteen een leuk weekend in het Brabantse land van. Maar verder ga ik weinig naar concerten eigenlijk. Een paar jaar geleden ben ik bij Bruno Mars geweest, dat was zo fantastisch dat ik daar dan wel hard m’n best voor ga doen mocht hij ooit nog in Nederland komen. Ook ben ik bij Robbie Williams geweest. Maar ja in de Arena, dus geluid was slecht en Robbie zo groot als een speldenknop. En nog wel meer concerten in Paradiso van wat minder bekenden artiesten. Vond ik uiteindelijk net zo leuk. Eigenlijk geeft het mij vooral een gevoel van rust dat ik niet de drang heb om bij al die gigantische concerten te zijn. Misschien mis ik iets. Maar zo voelt het niet voor mij.

Annelies

Nou en of ik die hype heb meegekregen zeg, heel mijn timeline op Twitter stond vol met mensen die tevergeefs in de wachtrij hebben gestaan. De week daarvoor heb ik kaartjes gekocht voor Coldplay. Nu had ik daarbij ook zoiets, het eerste concert was supersnel uitverkocht, maar gelukkig kwam er heel snel een extra concert bij en daar was ik als echt Coldplay fan natuurlijk dolblij mee, want daar kon ik zo kaartjes voor krijgen, staanplaatsen, in de Arena. Ik ben al eens naar Muse geweest in de Arena en dat was echt top. Supershow en echt goed ingeregeld allemaal qua volume en verstaanbaarheid. Ik heb dus voor komend jaar ook weer kaartjes voor Muse gekocht. Uiteindelijk ben ik naar best wat concerten geweest. Ik hou er wel van. Een concert van Coldplay in het Goffertpark was echt heel mooi, met papieren vlindertjes die ze de lucht in bliezen, in allerlei mooie kleurtjes, maar ook hun concert op het Malieveld was super. Daarbij kreeg iedereen bandjes met een soort ontvangertje erin, bij een bepaald liedje gingen die bandjes in allerlei kleuren licht geven en knipperen op de maat van de muziek. Dus ik hoop dat ze in de Arena weer zo’n mooie show neerzetten. Verder heb ik in Paradiso nog Kraftwerk gezien, ook wel grappig en in de Melkweg onder andere The Rasmus (oude jeugdliefde, haha) en Justin Timberlake in het Gelredome (idee van mijn zusje). In Groningen heb ik Bløf en Drive like Maria gezien. Sowieso is Bløf ook altijd top (komt ook uit Zeeland he ;-). Grappig trouwens dat je altijd naar Guus Meeuwis gaat, een ex van me uit Groningen doet dat ook altijd, precies hetzelfde als jij. Ikzelf heb daar echt helemaal niks mee, ik zou liever naar Symphonica in Rosso gaan, dat heeft mijn vader dit jaar gedaan en die vond het best leuk (en mijn vader is meestal vrij gematigd over die dingen…). Ik ga alvast even voorgenieten van Muse en Coldplay!