Stom!

Iedereen kent waarschijnlijk de rubriek ‘Stom!’ in de Linda. wel. Annelies en Nanda hebben eigenlijk ook genoeg dingen die ze stom vinden. Lees mee!

Nanda

Ik zat laatst op de fiets en voor me reed iemand met zo’n bakfiets, met 2 kinderen erin. Buiten dat het er stom uitziet; ze nemen het hele fietspad in beslag en die ouders denken dat het hele fietspad van hen is. Behoorlijk stom dus! Toen bedacht ik dat er nog veel meer dingen zijn die ik, naast bakfietsen en bakfietsouders, stom vind:

Uggs en Crocs, het zou verboden moeten worden in het straatbeeld. Niemand kan blijkbaar normaal op die dingen lopen en het is alles behalve mooi of charmant.

Mensen die al hun sportprestaties op de sociale media delen. Waarom doen ze dat? Wat wil je bewijzen?

Mannen die spontaan vergeten dat ze getrouwd zijn/een relatie hebben. Of verzinnen dat ze in een relatiecrisis zitten.

Rokende mensen. Vooral die voor, achter of naast je staan. Ook, of zeker, als je buiten bent. Bah bah bah!

Winkels waar je je geld niet terugkrijgt als je iets terug wilt brengen.

Dat de batterij in het achterlicht op je fiets altijd leeg is.

Mensen die niet kunnen parkeren. Waardoor ik weer nergens meer kan parkeren.

In de regen lopen met je bril op. Fietsen trouwens ook.

Alle mensen die vergeten zijn hoe je normaal, gezond en toch lekker kan eten, zonder allerlei superfoods.

Meiden, vrouwen, dames die zich niet aanpassen aan de omstandigheden, maar hun uiterlijk belangrijker vinden. Met je hoge hakken op een grasveld staan, vind je dat nou echt handig?

De zwarte pieten discussie. Iedereen heeft recht op zijn mening, maar soms word ik er wel moe van.

Jonge ouders die na de geboorte van hun kind over niks anders meer kunnen praten en vooral de sociale media hier vol mee spammen! Echt, het is voor even leuk en begrijpelijk. Maar na 2 jaar echt niet meer.

Iedereen die normaal eten kookt zichzelf #foodie noemt.

Mensen die in een winkel voor je gaan staan bij het vak waardoor je niets meer ziet. Uhhh..hallo?!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu jij An!

Annelies

Poeh, nou, ik heb genoeg dingen die ik stom vind! Waarschijnlijk heb ik dit straks staan en bedenk ik daarna nog tig dingen die stom zijn. De wereld zou een stuk mooier zijn als meer mensen gewoon even verder door denken. Soms heb je best een portie geduld nodig om de dag door te komen. Dan lijkt het echt alsof de hele wereld een grote puinbak is, met mensen die een bord voor de kop hebben. Ik vind net als jij het lopen door de regen met een bril verschrikkelijk stom. En die ouders met bakfietsen ook. Ik kijk ze altijd even vernietigend aan, in de hoop dat door die blik die bakfiets stuk gaat ofzo. Dat met die batterij van mijn achterlicht heb ik ook bijna, hij begint al te knipperen, dus binnenkort natuurlijk leeg. Oh, en die mannen. Allemaal stom. Eerst leuk en aardig doen, alsof ze jou echt leuk vinden, blijkt na een tijdje dat ze het uiteraard maar om 1 ding doen, en daarna wordt alles te moeilijk voor ze, want nee, een relatie, stel je voor zeg, daar zijn ze niet aan toe hoor. Nog even genieten van het leven. Of een ander kutexcuus. Maar verder:

Mensen die de voorrangsregels gewoon niet begrijpen, vooral fietsers, ik word te voet regelmatig bijna omver gereden. En dan verontwaardigd zijn als ik ineens voor hun wielen kom.

Systemen die zo traag zijn dat je de helft van de tijd zit te wachten voor je weer iets kunt invoeren. Zo kom ik mijn werkdag wel door!

Winnaars van winacties die na twee tweets met herinneringen nog niet hun adres hebben opgestuurd. Terwijl ze op Twitter al meerdere tweets hebben verstuurd, dus ze waren online. Wil je nou potverdorie winnen of wat?

Mensen die lopen te dringen voor de deuren van de trein om in de trein te komen.

Automobilisten die niet kunnen ritsen, waardoor de boel alleen maar erger wordt en langer duurt en files veroorzaakt.

Oh maar trouwens, Ugg maakt tegenwoordig echt ook hele leuke sneakers en laarsjes die wél leuk zijn. En ook warm zijn. Die Ugg Classic is inderdaad geen denderend prachtig straatbeeld, maar ik ga mezelf voor mijn verjaardag een paar zwarte sneakerlaarsjes met wollen voering cadeau doen. Dus dat is dan weer niet stom. Weet je wat ook niet stom is? Weekend! Tot volgende week!