LEGO-liefde

“Later als ik groot ben…” Wat wilde jij worden? Wat wilde jij bereiken? En wanneer is dat later eigenlijk? Annelies en Nanda zijn er nog niet helemaal over uit en hebben nog genoeg plannen voor later als ze groot zijn.

Annelies

Heb jij ook van die nostalgische gevoelens voor LEGO? Of ben ik de enige die best wel gek is op die bouwsteentjes? Althans, een kennis van me, is er nog veel gekker op. Ze neemt overal LEGO-poppetjes mee naartoe en maakt dan foto’s ervan. Scheelt weer selfies denk ik dan maar. Zelf heb ik minder met de poppetjes, maar meer met alle gave dingen die je ermee kan maken. In 2013 was ik in Legoland, Denemarken, en kocht daar een Volkswagenbusje van LEGO. Zo geniaal. Heeft drie uur geduurd voor het af was. Leuke eraan was dat ik het in elkaar heb gezet in een Mazda-busje. Ik was op vakantie, rondtrekken door Duitsland richting Denemarken, in een hippiebusje. Helaas zijn echte VW-busjes nogal schaars dus het werd een Mazda. Maar net zo leuk! Anyway, als het aan mij ligt heb ik later in mijn grotemensenhuis een apart kamertje met allemaal gave LEGO-bouwsels. Tafel in het midden om de boel in elkaar te zetten. Lijkt me best een toffe hobby. Ze verkopen echt zulke gave bouwsels. Van replica’s van bekende gebouwen tot auto’s tot rekwisieten uit films. You name it, het is er in LEGO. Beetje jammer dat ik in mijn huidige huis niet zoveel ruimte heb. Anders wist ik het wel!

Nanda

Haha! Nee, ik heb geen nostalgische gevoelens voor LEGO, An. Ik vind de poppetjes dus wel redelijk awesome. Maar verder..nee ik heb er niet zoveel mee. Weet je hoeveel pijn het doet als je oLegop zo’n blokje gaat staan?! Nee, niet echt een liefdevolle band dus.
Wel kon ik vroeger uren kijken naar m’n broer die met zijn technisch
LEGO de mooiste machines, auto’s, helikopters en weet ik wat nog meer bouwde. Vond het reuze interessant en wilde graag helpen, wat dan uiteraard weer niet mocht, want ja, daar ben dan weer je het kleine irritante zusje voor.

Met VW-busjes heb ik overigens ook weinig. Wel zie ik ze uiteraard af en toe rijden en ik moet dan altijd aan mijn leuke en voormalig collega Roos van Vugt denken (wie kent haar niet 🙂 ). Ikzelf heb dan toch meer met snelle sportieve auto’s geloof ik.
En om dan in een zo’n leuke auto (I loooovvvveeee the Jaguar XF S) een roadtrip te gaan maken lijkt me te gek! In m’n eigen auto overigens ook hoor. Die vind ik ook nog steeds awesome. Zo’n tripje ga ik ook zeker nog een keer maken. Instappen en wel zien waar je uitkomt. Ter plekke bedenken of je de afslag neemt of nog even doorrijdt, heerlijk! Beetje eten, drinken onderweg. Muziek en zonnebril op en gaaaaaaaan! Ja, ik hou van autorijden.
Dus als jij lekker met je LEGO gaat knutselen in je LEGO-kamer, kom ik je bouwwerken bewonderen (met schoenen aan) als ik terug ben van m’n roadtrip in die snelle sportieve wagen. Cheers!